Iskustvo Nataša K.

Ime i prezime: Nataša K.

Godine: 23

Fakultet: Tehnološki fakultet Novi Sad

Mesto stanovanja: Novi Sad

Mesto boravka tokom studija: Novi Sad

Neplanirano sam zatrudnela tokom četvrte godine osnovnih studija. Nisam bila u dilemi ni jednog trenutka. Želela sam i da rodim i da nastavim sa studiranjem, a podrška  i ljubav mog dečka su mi dodatno pomogla u svemu tome. On mi je, uz porodicu, najveća potpora. Svi su bili vrlo iznenađeni kada su čuli da sam trudna i da želim da rodim, ali vremenom su prihvatili.

Edukativne tribine bi mogle da pomognu u planiranju porodice ali mislim da bi najbolje bilo završiti studije pre odlučivanja na tako ozbiljan korak. Meni lično trudnoća nije bila naporna i stresna jer sam taman odslušala četvrtu godinu; a dala sam i četiri ispita u toku trudnoće. Sve se može kad se hoće.

Prema meni su svi na fakultetu bili maksimalno korektni, ali mislim da bi moglo da se pomogne budućim roditeljima tako što bi se oslobodili prisustva na vežbama i predavanjima. Za nekim drugim povlasticama nema potrebe, zasita. Trudnoću sam vodila u privatnoj klinici i sve je proteklo u najboljem redu. Naravno da se planovi za budućnost menjaju iz korena kada postanete roditelj. Sve se prilagođava detetu, ali ne treba odustajati od studiranja i usavršavanja. Deca su najveće blago, ali i motivacija. Studenti roditelji bi trebali da crpe najviše snage baš iz svog roditeljstva.

Nataša