Evropski pokret u Srbiji je uz finansijsku podršku Američke ambasade u Srbiji u okviru programa „Balkanski omladinski lideri„ u periodu od 11. marta do 17. marta u Novom Pazaru realizovao program-winter hub „Mladi su za rešenje„.

U okviru ovog programa je projektni tim izabrao ukupno 40 mladih lidera i liderki iz zemalja bivše Jugoslavije, među kojima je i naša projektna saradnica i urednica vesti Anđela Zec, na osnovu projektnih ideja koje su kandidovali, a naša projektna ideja se odnosi na unapređenje digitalne platforme Akademska beba u formi onlajn socijalnog preduzeća kako bismo mogli da zaposlimo ukupno 10 studenata roditelja i studentkinja roditelja sa novosadskih fakulteta i visokih škola kao veb novinare i saradnike za društvene mreže platforme uz našu mentorsku pomoć u trajanju od godinu dana. Cilj Winter Hub-a „Mladi su za rešenje„ jeste činjenica da učesnici uz ekspertsku mentorsku pomoć predavača, među kojima su projektna menadžerka Evropskog pokreta u Srbiji Zorana Milovanović i generalna sekretarka Dragana Đurica, razviju svoju projektnu ideju u projektnu aplikaciju za sredstva međunarodnih donatora kao što je Bold program američke vlade.

Naša projektna saradnica Anđela Zec na programu u Novom Pazaru

Tokom sedam dana programa eksperti su predavali o temama aktivizma, strateškog komuniciranja, socijalnog preduzetništva, donatorske zajednice, fandrejzinga i projektnog menadžmenta. Pored naše Anđele, među učesnicima su bili i studenti politikologije iz Bosne i Hercegovine Bakir Bašić i Džana Pašalić. Bakirova aktivistička polja interesovanja su: borba protiv siromaštva, borba protiv diskriminacije i borba za uključivanje mladih u političke procese, dok su Džanina aktivistička polja interesovanja: mentalno zdravlje, borba za ljudska prava i podrška međuetničkoj saradnji.

Bakir Bašić i Džana Pašalić su u okviru programa prezentovali svoju projektnu ideju

Studenti roditelji, pozivamo vas da ispratite Forum mladih Evropskog pokreta u Srbiji na društvenim mrežama i da se prijavite za ovogodišnji Summer Hub i predložite svoju projektnu ideju, koja uz mentorsku pomoć, može postati projektna aplikacija i doneti vam novac od donatorske zajednice za realizaciju vašeg projekta.

Instagram stranica Foruma mladih Evropskog pokreta u Srbiji

https://www.instagram.com/forum_mladih/

Facebook stranica Foruma mladih Evropskog pokreta u Srbiji

https://www.facebook.com/forumladih/