Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za Program plaćene studentske prakse „Denis Kolundžija“ u partnerskim medijima Fondacije.

 

Stipendija podrazumeva dvomesečnu plaćenu praksu u beogradskim redakcijama novinskih agencija FoNet i Beta, lista Vreme, portala Cenzolovka i novosadskog Radija 021.

 

Za one koji budu primljeni na praksu obezbeđena je mesečna stipendija u iznosu od 200 američkih dolara bruto, u dinarskoj protivvrednosti.

 

 

Ko?

 

Za Program plaćenih studentskih praksi „Denis Kolundžija“ mogu da se prijave studenti medijskih i novinarskih studija na fakultetima u Srbiji. Pet najboljih biće izabrano da učestvuje u programu.

 

 

Šta?

 

Program praksi podrazumeva dnevni praktični angažman u partnerskim redakcijama na definisanju i realizaciji novinarskih zadataka, u saradnji sa urednicima. Angažman će biti prilagođen obavezama studenata na fakultetima. Izabrani studenti imaće mentorsku podršku urednika i novinara u partnerskim medijima. Uspešni kandidati će dobiti priliku da steknu neposredno iskustvo u praćenju događaja i proizvodnji informativnih medijskih sadržaja.

 

 

Kada?

 

Program prakse biće realizovan u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2024. godine. Praksa se odvija u redakcijama partnerskih medija.

 

 

Kako?

 

Zainteresovani studenti treba da pošalju motivaciono pismo i CV na adresu konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs, najkasnije do 19. maja 2024. u 23.59. Prijave koje stignu nakon navedenog roka ili budu nepotpune, neće biti uzete u razmatranje.

Program od 2024. godine nosi ime preminulog novinara Denisa Kolundžije, koji ga je inicirao u okviru Slavko Ćuruvija fondacije.

 

Izvor: Slavko Ćuruvija Fondacija

Izvor: Nezavisno udruženje novinara Srbije

Studenti roditelji sa državnih i privatnih fakulteta u Novom Sadu, za više informacija o praksi u Novom Sadu, možete direktno kontaktirati glavnog i odgovornog urednika lokalnog komercijalnog medija 021 Zorana Striku na  strika@021.rs

Srećno!